Ko su

Slovci su pisci, novinari, scenaristi, književnici, lektori, blogeri, kopirajteri, internet zavisnici.

Žive za reči i od reči.

Pisanjem i razvijanjem ideja stvaraju komunikaciju. Kreiraju priču koja prenosi poruku. Povezuju ponudu i potražnju u online svetu.

Misle svojim slovima i koriste nove tehnologije da stvore zanimljiv sadržaj.

Slovci su ljudi koji za ljude pišu o ljudima.

Zbog toga znaju pravu vrednost reči. Izbegavaju da koriste „otrcane fraze” kao što su nešto drugačije, do sada neviđeno, najbolji proizvod, poseban doživljaj, neprevaziđen ukus, vrhunska usluga itd. Zato što znaju o čemu pričaju i kako to da napišu.

Slovci znaju mnogo i mogu još više.

Upoznajte Slovce.

Milena kopirajting

Milena, Slovac Žongler

Kada me neko pita šta sam po zanimanju, najradije bih odgovorila – žongler.

Tako se osećam i uživam u svim svojim poslovima, zadacima i idejama koje od jutra do mraka hvatam, bacam i raspoređujem.

Inače, za posao žonglera najvažnije su koncentracija i ravnoteža, plus kreativnost, dobra moć zapažanja i reagovanje u trenutku. Tu je naravno i osećaj da svi skokovi i padovi imaju smisla i zavise jedino od znanja i veština onog ko je odlučio da radi i dâ sve od sebe.

Fakultet za ovo zanimanje ne postoji.

Žongler može biti svako ko uzme život u svoje ruke i ne očekuje od drugih da mu reše probleme.

Diplomirala sam srpski jezi i književnost, radila u državnoj školi, ali mi se nije dalo da tamo i ostanem. Zato sam nastavila da učim. Izabrala sam marketing na internetu i ubrzo se zaposlila u Krojačevoj školi. Tamo sam koordinator – radim u vrtlogu zadataka, aktivnosti i školskih zanimljivosti i svakog dana naučim nešto novo.

Učenje me je spojilo i sa klijentima za koje pišem, kreiram sadržaj i razvijam ideje za plasiranje proizvoda i usluga.

Sa Slovcima sam dobila još jednu lopticu, jer mislim da će žongliranje u društvu biti izazovnije i zanimljivije.

Milena Petrović Bojković

Djuro kopirajting

Đuro, Slovac KoPirat

Đuro KoPirat Radosavović rođen je u Titogradu, odrastao u Podgorici. Živi na Novom Beogradu.
U horoskopu je Ovan, a oni koji poznaju zvezde tvrde da je u podznaku Bik.

Interesuju ga zvučnost i specifičnosti jezika. Traga za korenima reči. Više veruje u književnost nego u serviranu realnost.

Po principu travel light neko vreme putovao sa ruksakom na leđima. Voli Evropu.
Ima ženu Maju i sina Jakšu.
Voli rokovnike srednje veličine i dobre hemijske.

Objavio dva romana: Budva, bagra i blud(2011. Čarobna knjiga) i Crnogorski roman(2015, Samizdat B92 Srbija i Nova knjiga Crna Gora).

Za Vijesti piše kolumnu Kosmos ispod sača, a za kulturni dodatak Politike kolumnu MonteneGringo.
Piše po malo ali stalno, pa kad se pokupi, objaviće nešto opet.
Kalio se kao copywriter u agenciji Trumpet, sarađivao sa Leo Burnett i United Moment agencijom, zvanje copywritera dobio od Slavoljuba Stankovića u PREDITOR-u.
Vanja kopirajting

Vanja, Slovac Kolažista

Ja sam Kolažista, a moj Kolaž zanimanja je sačinjen od dramaturga, pripovedača, kopirajtera, autorke i posmatrača.

Znam dobro da skrojim reči, da iseckam svakodnevnicu, da uklopim, složim, pa zalepim. I tako da ispričam novu neverovatnu priču slikama, rečima, bojama i fotografijama, životom, emocijama i događajima. Umem od dosadnog da stvorim događaj koja će svima da bude zabavan. Da od zabavnog stvorim kolaž koji će svima da bude privlačan. Da od privlačnog stvorim svet koji će svima da bude neviđen i neverovatan.

Kreiram tuđe kolaže tako što danima razmišljam i smišljam.

Osećam. Saosećam. Koncetrišem se na detalj. Uveličavam ga. Analiziram. Osmišljavam. Čitam. Kreiram sadržaj i pakujem ga u celinu tako da ona ima smisla. Vizualizujem. Poistovećuje se. Maštam. I to opisujem i zapisujem. Sređujem. Brišem i ponovo pišem. Menjam.  Padam i ustajem. Plivam i skačem. Plačem. Smejem se. I radujem se. Posmatram, dramim, pripovedam, kreiram tako i svoj lični kolaž i u njemu uživam.

I svaki dan ispunjavam radom na predstavama, pisanjem članaka i tekstova, stvaranjem knjiga i priča, razgovorom sa klijentim, ali i prijateljima.  Među njima su i Slovci, kao jedan od važnijih segmenata mog dana. I svaki dan mi je poput šarenog kolaža kome je teško odoleti i čiji deo je veličanstveno biti.